Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα με μαρμελάδα




Εκτέλεση


Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου.

Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάστε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών περίπου. Πατήστε τα ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί.

Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο του κάθε μπισκότου για να κάνετε μια μικρή λακουβίτσα.

Στη συνέχεια γεμίστε με 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα.

Ψήνετε τα μπισκότα για 12 - 15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

www.facebook.com/periptero.papagou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sosialiste....